M uit Purmerend op Marktplaats is fake

Misdaan: Stelen van mijn kont foto om hiermee geld te verdienen.
Datum: 19-01-2018

De reactie nadat ik deze persoon benaderd heb:

”Zijn dit jouw foto’s oké wist ik niet. Ik heb deze foto’s van iemand gekregen en zei vroeg aann mij dit op mp te zetten zo dat zei geld der aan kon verdienen. Zei zegt dat dit haar eigen persoonlijke foto’s waren.

Foto’s verkregen van een persoon die beweerde dat het haar persoonlijke foto’s waren. Ik heb daar eerlijk gezegd dat ik op meerdere sites actief bent ja maar wie zegt dat ik dat met de zelfde foto’s doe dus daar hebben jullie niks aan. En ik heb meerdere strings verkocht maar wie zegt dat dat met deze foto’s is gebeurd. Als jullie dat kunnen onderbouwen mogen jullie komen met jullie adwang som. Anders inderdaad slepen me voor het gerecht prima.

Gelukkig ben ik ook niet onbekend in het Nederlands recht systeem. Als mensen daadwerkelijk geld hebben verdiend aan het gebruiken van jou foto zijn hun jou inderdaad geld schuldig plus een boeten. Zeker als de foto op. meerdere sites te vinden valt. Helaas moet dit bewezen worden en onderbouwd kunnen worden en moet er bewijs van wezen. Als je dat hebt zou ik zeker weten mij voor het gerecht slepen. Maar tevens was mij niet bekend dat dit jou foto’s waren en dacht is gedaan dat het een vriendin van mij was die ik uit de brand probeer te helpen omdat ze het financieel zwaar heeft. We gaan zien in de recht bank dan proces kosten kunnen verhaald worden op de verliezende partij griffiers kosten zijn voor eigen kosten en advocaten kosten licht dat er aan of je een rechtsbijstand verzekering hebt. Nog naald sleep me voor het gerecht en we zullen zien onderbouw je argumenten goed en verzamel bewijs dan zullen we zien.”

Nou blijkbaar heb je helemaal geen verstand van het Nederlands rechtssysteem.
Google kan je alles uitleggen over diefstal van foto’s en de consequenties daarvan.

1. zonder toestemming iemand anders zijn foto’s gebruiken is verboden en staat een schadevergoeding op. Het doet er niet toe of je met deze foto geld hebt verdiend of niet.
2. daarnaast is er geen naamsvermelding geweest van wie de foto is
3. het is schade als je bezoekers van Marktplaats wilt misleiden met foto’s van mij. Zo kom ik niet betrouwbaar over door jouw handelen.
4. daarnaast geef je aan dat de je de zwarte string van mijn foto niet meer hebt. Hoe kan je dit gelijk weten als je namens iemand anders verkoopt?
En je geeft aan geen foto te willen bijleveren. Het is duidelijk dat je dit met opzet hebt gedaan en niet namens iemand anders verkoopt…
En zo kan ik nog wel langer doorgaan…

Chatconversatie tussen een koper en deze faker op Marktplaats:
Koper: 15 euro met foto?
Faker: Foto van ?
Koper: in de string?
Faker: Deze goto niet genoeg dan van de advertentie
Koper: Jawel
Koper: Kan ik die overnemen?
Faker: De string van deze foto ?
Koper: ja
Faker: Die is er al niet meer maar heb nog genoeg voor je
Koper: Oke heb je een voorbeeld welke je wel hebt
Koper: zwarte?
Faker: Ik heb zwarte. Zal ik ze morgen voor je op de foto zetten en je die door sturen. Ik zit nu even van me vrijdag avond te genieten en fast 4 te kijken 🙂
Koper: Dan kijk ik we verder, je kan nu 15 euro verdienen
Faker: Kijk maar verder. Heb deze avond al 5 verkocht dus deze 1e maakt me niet uit