Dit bericht gaat over goederen versturen naar België per envelop

Goederen versturen per envelop naar België lijkt voorbij te zijn.
PostNL heeft het verzendtarief aangepast met een slimme truc.

Brievenbuspost versturen naar overige landen is niet meer mogelijk i.v.m. hoge tarieven van bijna €15,00. Het is zogenaamd een Internationale regeling van PostNL dat goederen niet meer in een envelop verstuurd kan worden vanuit Nederland naar het buitenland. Als goederen in een envelop worden verstuurd, zegt PostNL de verzending te vernietigen.

Misschien dat ik het verkeerd zie…
Ik denk dat PostNL Sandd heeft overgenomen en deze investering op een snelle manier via ons willen terugverdienen. Aangezien PostNL elk jaar het tarief tot een bepaald maximum percentage mag verhogen hebben ze dit gedaan:

Het is vanaf dit jaar niet meer mogelijk om goederen te verzenden in een envelop.
In plaats van de maximale verhoging van €0,16 per zegel (op dit moment) is het tarief voor brievenbusverzending nu met vele euro’s gestegen aangezien het nu met pakketpost moet. Het tarief dat ik daarvoor moet betalen is €13, dat is 10 euro meer dan ik normaal betaal. Helaas heb ik hierdoor de verzendkosten moeten verhogen naar €9,95, ik kan helaas niet anders. Maar laat jullie Belgen niet het volle tarief betalen.

Op de site van PostNL staat letterlijk dat enveloppen vernietigd kunnen worden als het niet om briefpost gaat. Het gekke is, ze hebben niemand hierover geïnformeerd en toevallig krijg ik het ook vandaag te horen.

Vanuit China kan iedereen i.v.m. het handelsverdrag spotgoedkoop enveloppen en pakketten verzenden naar Nederland. Dat is letterlijk centenwerk voor ze met de contracten die ze hebben met PostNL!
Maar als we vanuit Nederland naar ons buurlandje willen verzenden, dan wordt ons werkelijk een poot uitgerukt. Ze maken het expres onmogelijk voor ons.

Slim hoor om deze regeling zomaar in te voeren en iedereen tot eind december 2019 nog zegels laten kopen…

Ik heb nog voor zo’n €100,- aan postzegels liggen die ik nu niet meer kan gebruiken! Bedankt PostNL!

Verzenden naar een postbus in België helemaal niet meer mogelijk!

Omdat PostNL pakketten die naar een postbus in België gelijk retour zend was de enige mogelijkheid om goederen per briefpost naar een postbus in België te sturen.
Nu is dat ook niet meer mogelijk, naar een postbus versturen in België is dus geen passende oplossing meer voor bij de post!
De enige optie is om het naar een PostNL afhaallocatie te sturen in België.
Ze maken het lekker makkelijk en leuk zo… pfff!